Обръщение от собственика - Валентин Маврев

Позававйки се на 23 годишния си опит в бизнеса с пиана и рояли бих искал да Ви дам повече информация и да отговоря на някои въпроси, ако Ви предстои да купувате пиано или роял. Фирмата, която създадох МЕЛОДИЯ вече 23 години стои на пазара със сериозно име и доказано качество на инструментите, които предлагаме. Държа на името си и на това клиентите ми да бъдат информирани и доволни, както от пианото или рояла така и от обслужването във фирмата. За мен най-голямото признание е препоръката от клиент. Надявам се да Ви бъда полезен и ще се радвам на Вашето посещение в изцяло обновения шоу рум на пиано салон Мелодия. Валентин Маврев - Собственик

Колко струва качествено европейско пиано?

Качествените европейски пиана – C.BECHSTEIN, SAUTER, PETROF, BLUTHNER, FORSTER, SEILER се произвеждат ИЗЦЯЛО в ЕВРОПА от фирми с над 150 годишен опит, доказали се на пазара с качествените инструменти, които произвеждат. Моля не се подвеждайте по некоректна информация давана от конкурентни фирми, че всички фирми са изнесли производството си в Китай. Това НЕ е вярно. В Европа има много фирми с традиции, които произвеждат инструментите си изцяло в Европа и държат на качеството и реномето си. Цените на новите европейски пиана са около 5500 евро и нагоре.

Как да се ориентирам на пазара с новите пиана?

Ако търсите ново пиано внимавайте, на пазара има много китайски пиана с немски имена, които само имат немски имена, но всъщност се произвеждат в Китай. Едни от тях са SCHUMANN, OFFENBACH, OTTO MEISTER, TAYLOR London, FEURICH / също имат китайско производство / и др. За съжаление тази информация често се спестява на клиента и обяснението че са внесени от Европа и са с немски части, не означава, че са европейски. Поискайте сертификат за произход, или потърсете в интеренет повече информация за марката и производителя. Цените на тези пиана са около 5-6000 лв. и те със сигурност не са произведени в Европа.

Как стои въпроса с употребяваните пиана?

Употребявани пиана? - Да, но да са от добра марка, в добро състояние и със съвременна механика. Ако не е съхранявано правилно пианото или е лошо поддържано вероятността да започнат да се получават цепнатини по резонатора е голяма. Вирбелите, които държат струните също може да са „разхлабени” и пианото няма да държи строй. Има и стар тип механика т.нар "Виенски", който не отговаря на съвременното темпериране. Коректните търговци не биха Ви подвели относно вида на механика, но при покупка от частен клиент е възможно да се получи такова нещо, дори и не умишлено, а просто от незнание от страна на продавача.

Относно пианта предлагани по интеренет или от нерегламентирани търговци?

Моето мнение е: Бъдете изключително внимателни при избор на пиано от частно лице по обява в интернет или от гараж. На пазара има нерегламентирани търговци, които изобщо не са регистринани като фирми, но извършват нелегален внос на инструменти от Швейцария, Австрия и други Европейски страни без документи. Повечето такива инструменти са от музикални училища, на които доста е свирено и са много амортизирани. Други пък просто са били оставени на улицата от собствениците им или подарени срещу изнасяне. Купувайки пиано от не регламентиран търговец най-често от гараж Вие поемате доста рискове. Частните лица, които продават своите пиана по интернет обикновено не са наясно със стойността на пианата и ги предлагат на неразумно високи цени, които изобщо не съответстват на състоянието им. Виждал съм оферти на частни лица продаващи пиана с "антикварна стойност" по 30 000 лв. , които са със стария тип механика т.нар. "виенски" / като тази на снимката /, който не отговаря на съвременното темпериране. На такова пиано вече не може да се свири. Има половин тон разлика. Антикварна стойност при пианата няма! Изключително малко инструменти на известни личности могат да имат такава стойност и то най-вече заради бившия им притежател, но те не са в България. Друго важно нещо: Когато купувате от частно лице не сте защитен като потребител и при евентуален спор в последствие за качествата на пианото трудно ще си върнете парите. При покупка на пиано от магазин ползвате гаранция и всички други предимства и услуги като клиент като сигурна доставка, акордиране, възможност за връщане и т.н., а също така и сте защитен като потребител, което никак не е без значение!

Давате ли гаранция на инструментите закупени от Вас?

Да, гаранцията коята даваме за нашите инструменти е 5 години.

Предлагате ли доставка на пианата и роялите до дома?

Да, предлагаме доставка и качване на пианото или рояла да Вашия дом от доказани специалисти. Доставката в рамките на София е безплатна. Доставка в страната се договаря допълнително. Качването на пианото или рояла до дома се заплаща от клинта допълнително за всеки етаж.

1baiser.com